یکی از پرکابردترین وسایل ساختمانی و مهم ترین ابزار های مورد استفاده ، ابزارهای جوشکاری هستند. ما در این مقاله سعی داریم پرکاربردترین آنها (الکترودها) را شرح دهیم. با ما همراه باشید.
معرفی انواع الکترود جوشکاری
جوشکاری با ابزارهای متفاوتی انجام میشود. از جمله ابزارهای مهم که به واسطه آن جوشکاری انجام میشود الکترود نام دارد. که با نامهای دیگری نظیر میل کاربیت و باری نیز معرفی میشوند. فرایند جوشکاری با این ابزار بسیار راحت و به سرعت انجام میشود. اتصالات این ابزار، استحکام بسیار بالایی دارد. جنس الکترودها از مواد رسانا است که در دو قطب مثبت و منفی تولید می شوند. اغلب الکترودهای که در بازار عرضه میشوند دارای یک طرف از جنس مس و یک طرف از جنس غیر فلزی هستند. با اتصال الکترودها به برق قوس الکتریکی به وجود میآید که به سرعت دمای آن افزایش پیدا کرده و به دلیل حرارت زیاد باعث متصل شدن دو قطعه به یک دیگر میشود. جوشکاری نیاز به تجربه زیاد و حتی آموزش دارد . الکترودها به مرور زمان با استفاده زیاد نیاز به تعویض پیدا میکنند. بنابراین ضروری است به این نکته توجه کنید و آن را مرتباً چک کنید.
مهمترین کاربردهای الکترودها
یکی از ابزار جوشکاری که مشابه الکترودها عمل میکند، سیم جوش نام دارد. این ابزار به عنوان میل کاربیتی خاص نیز شناخته میشود. ولی با الکترود یا میل کاربیت تفاوت هایی دارد. به عنوان مثال، بر خلاف الکترودها بدنه آن هیچ پوششی ندارند. از جمله ویژگیهای مشابهای که با الکترودها دارند، سرعت و قدرت متصل کردن قطعات است. اما بهتر است به جای سیم جوش از الکترودها استفاده کرد. الکترودها مزایای زیادی نسبت به دیگر ابزارهای جوشکاری دارند. از جمله بهترین ویژگی آن به وجود آوردن بیشترین استحکام در اتصالات است. به دلیل اینکه بعد از جوشکاری نیاز به ابزار یا فعالیتی ندارد استفاده از آن هزینه کمتری به همراه دارد و مقرون به صرفه است. اتصالات محکم الکترودها به علت بالا رفتن انعطاف قطعات بعد از جوش کاری رخ میدهد. یکی دیگر از ویژگیهای این وسیله این است که بدون محدودیت، هر ضخامتی را به یک دیگر جوش میدهند.
کاربرد الکترودها شامل اتصالات نبشی، ناودانی، تیرآهن، لوله کشی، اسکلت فلزی، میلگرد و ورق میشود.
دسته بندی های اصلی الکترودها
بر اساس نحوه ساخت، الکترودها به چهار دسته تقسیم میشود.
اولین دسته ساخت الکترودها با انجام سریع است. این نوع از الکترود کاربرد عمومی دارد و قوس قویای تولید میکند. دومین دسته شامل ساخت با چسبیدن سریع است که به علت داشتن حجم زیاد پوشش فلاکس، سرب گذاری سریعی دارد. سومین نوع ساخت انجماد پر شده است که دارای پوشش بسیار سنگین است. به همین دلیل ما را قادر میسازد اتصال یکنواختی ایجاد کنیم. و آخرین مورد هیدروژن کم است که برای اتصال فولاد ساخته شده است.
یکی دیگر از دسته بندیها بر اساس جنس مفتول الکتروها است که الکترودها را به پنج دسته تقسیم بندی میکند. جنس مفتولها با هم فرق میکند با این حال این دسته بندی به راحتی انجام میشود. این دسته بندی شامل موارد زیر است:
- مفتول فولاد با کربن پایین
- هسته پلی اتیلن مناسب متصل کردن قطعات پلاستیکی
- مفتول فولاد ضد زنگ
- مفتول از جنس آلومینیوم
- مفتول نیکل
- ۰۱/۰۵/۰۴